E-verhuur Woudenberg

Hoe werkt een e-Chopper?

×
Ga terug naar het overzicht
Hoe werkt een e-Chopper

Goed voorbereid op pad

Hoe werkt een e-Chopper? Voor je gaat touren wil je dat natuurlijk goed weten. Een uitje met vrienden, familie of collega’s moet veilig verlopen, dus is de know-how over het e-Chopper rijden wel zo belangrijk. Naast dat je de e-Chopper moet kunnen starten wil je weten hoe je gas geeft. Nog belangrijker is om te weten hoe je tot stilstand komt. Het is daarnaast handig om te weten wat je zelf kan doen als de e-Chopper het niet doet en wanneer je moet bellen voor pechservice als je er zelf niet uit komt. In deze blog leggen we je dit allemaal uit, zodat je tijdens je uitje op de e-Chopper niet voor verrassingen kan komen te staan.

Hoe werkt een e-Chopper: Starten

Om een mooie route te kunnen rijden op een e-Chopper moet je de e-Chopper eerst starten. Een e-Chopper starten is heel eenvoudig, maar je moet wel even weten hoe. Als je op de e-Chopper zit zie je aan de rechterkant een sleutel in het contact zitten. Met deze sleutel zet je de e-Chopper aan. Draai de sleutel één slag naar rechts en je ziet dat het display aangaat. Op dat moment staat de e-Chopper aan, ondanks dat je niets hoort.

Je kunt het sleuteltje nog één slag verder draaien, dan gaat het licht aan. Dit is vaak niet nodig, omdat de e-Choppertour overdag is. Het licht gebruiken kost wel wat extra stroom uit de accu, dus kun je het licht het beste uit laten staan in situaties dat er geen licht benodigd is.

Hoe werkt een e-Chopper: Gas geven en remmen

Aan je rechterhand vind je de gashendel. Deze gashendel is erg gevoelig, dus wees hier in het begin voorzichtig mee. Voordat je de gashendel kan gebruiken moet de standaard ingeklapt zijn. Staat de standaard nog uit, dan zal de e-Chopper niet gaan rijden op het moment dat je gas geeft. Is het gelukt en zijn jullie klaar om te gaan? Geef gas door de gashendel naar je toe te draaien. Je merkt dat de e-Chopper meteen snelheid krijgt. Gaat het te snel? Laat dan meteen de gashendel los en begin te remmen met twee handen.

Om de e-Chopper tot stilstand te krijgen moeten de remmen worden ingedrukt. De e-Chopper staat snel stil wanneer de remmen volledig worden ingedrukt. Wanneer de remmen zijn ingedrukt is het niet mogelijk om gas te geven. De e-Chopper heeft voor- en achterremmen. Het is onverstandig om tijdens het remmen alleen de voorrem te gebruiken, probeer dit te voorkomen door standaard beide remmen tegelijk in te drukken.

Hoe werkt een e-Chopper: Sturen

Houd bij het sturen op een e-Chopper rekening met de breedte van de banden. E-Chopper banden verschillen van normale scooterbanden, doordat ze zo breed zijn. Het is hierdoor minder eenvoudig om een scherpe bocht te maken. Houd hier bij het touren op een e-Chopper rekening mee. Het zal aan het begin van het rijden op de chopper nog even wennen zijn, maar na een paar bochtjes te hebben geoefend zal dit steeds vertrouwder aanvoelen. 

De e-Chopper doet het niet

Wanneer een e-Chopper niet meer, rijdt kan dit door meerdere factoren komen. De meestvoorkomende factor is de elektrische aandrijving. De e-Chopper wordt aangedreven door een accu. Het kan door meerdere redenen gebeuren dat een accu niet meer werkt. Het kan door bijvoorbeeld zachte banden of een defecte accu zo zijn dat deze leeg is geraakt. Wat vaker gebeurt is dat een stekker tussen de accu en de e-Chopper los is geraakt. Dit kan eenvoudig worden opgelost door de stekker rechtsonder het zadel opnieuw in de accu te duwen. Jullie na het opnieuw plaatsen van de stekker opnieuw de weg vervolgen.

Het komt ook voor dat een technisch mankement ontstaat door een andere oorzaak. Denk aan een lekke band, kapotte remmen of andere mankementen. Mocht dit voorkomen zal er meteen contact opgenomen moeten worden met het algemene telefoonnummer, voor onze pechservice. Vaak zijn wij al binnen 20 minuten ter plaatse met een oplossing of een vervangend voertuig.

Direct reserveren

Ga terug naar het overzicht
USP Actieradius

Actieradius

Onze elektrisch aangedreven tweewielers hebben een topsnelheid van 25km/h en een actieradius van maximaal 45km.

USP Duurzaam

Duurzaam

Onze E-Choppers zijn 100% groen. De accu’s worden opgeladen door middel van de zonnepanelen op ons eigen terrein.

USP Rijbewijs

Rijbewijs

Om onze e-choppers te mogen rijden dien je minimaal 18 jaar oud te zijn en minimaal 1 jaar in bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

USP eten en drinken

Hapjes & Drankjes

Bij ons kun je warme en gekoelde dranken verkrijgen. Uiteraard kun je onderweg ook genieten op het terras van onze partners.

E-verhuur Woudenberg

06 – 22 04 00 10
info@e-verhuurwoudenberg.nl

Ons adres
Zeisterweg 53
3931 ME Woudenberg
Routebeschrijving

Openingstijden

* Telefonisch bereikbaar tot 20:00
** Reserveren op afwijkende tijdstippen voor groepen is in goed overleg mogelijk.

Maandag 09:00 – 21:00
Dinsdag 09:00 – 21:00
Woensdag 09:00 – 21:00
Donderdag 09:00 – 21:00
Vrijdag 09:00 – 21:00
Zaterdag 09:00 – 21:00
Zondag Gesloten

Gevestigd in Woudenberg

Hartje Nederland