E-verhuur Woudenberg

Helmplicht voor e-choppers onvermijdelijk!

×
Ga terug naar het overzicht
Is er een helmplicht voor e-choppers?

Is er een helmplicht voor e-choppers?

Je wil graag een leuk uitje gaan doen op een e-chopper, maar je weet niet of een helm verplicht is? Lees dan vooral verder. Het is met het rijden op een e-chopper belangrijk dat dit veilig gebeurt. Je bent op een e-chopper kwetsbaarder dan op een fiets of in de auto. Veilig rijden op de scooter met brede banden is dus erg belangrijk. Dat je een helm opdoet tijdens touren op een e-chopper lijkt dus een logische keuze, maar is het ook verplicht?

Helmplicht per 1 januari 2023?

Voorheen zag je iedereen op een e-chopper rijden zonder helm. Voor veel mensen is het nog steeds onduidelijk wat nu precies de regels zijn. Is er wat veranderd dat er helmplicht is voor de choppers? Per 1 januari 2023 een helm verplicht op een e-chopper. Op alle blauw kenteken voertuigen moet een helm gedragen worden. Naast dat het dragen van een helm verplicht is, is een helm ook veilig tijdens je tour. Jullie willen er een leuke middag van maken en willen voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan. Daarnaast kun je een boete krijgen als je geen helm draagt op een e-chopper.

Moet je een scooterhelm dragen op een e-chopper?

Een scooterhelm is toch veel te zwaar en warm in de zomer? Een grote helm op een elektrische scooter is toch overdreven? Dit zijn uitspraken die je vaak voorbij hoort komen. Er gelden voor e-chopper helmen andere regels dat scooters met geel kenteken. De helmen op de e-chopper moeten voldoen aan een keurmerk, namelijk NTA 8776 / EN 1078. E-chopper helmen zijn minder groot en zwaar dan scooterhelmen. Het gewicht van een e-chopper helm is 400 gram. Het gewicht van een brommerhelm is meer dan een kilo. De helmen voor e-choppers zijn comfortabel. Na een paar minuten rijden merk je eigenlijk bijna niet meer dat je een helm draagt. Het comfort van de e-choppertour met helm blijft dus net zo goed.

Moet je zelf een helm meenemen?

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het opvolgen van verkeersregels. Je bent zelf verantwoordelijk voor het dragen van een helm. Een e-chopper helm is best wel kostbaar, dus zou het raar zijn als wij verwachten dat je zelf voor een helm zou zorgen. Wij hebben voor iedereen e-chopper helmen klaar liggen. Wij sturen jullie graag veilig op pad. De e-chopper helmen zijn er in maat M & L. De helmen voor de scooters met brede banden kunnen in maat worden versteld. De helmen passen dus bij iedereen, of je nou een groot of klein hoofd hebt. 

Wat zijn de risico’s als je geen helm draagt op een e-chopper

Er zijn meerdere risico’s als je geen helm draagt op de elektrische scooters. Het grootste risico is een lelijke hoofdwond bij een val van de e-chopper. We gaan er vanuit dat je niet valt, omdat het rijden op een e-chopper veilig is als je de verkeersregels volgt en goed oplet. Het kan alleen altijd voorkomen dat je toch valt. Een helm is dan essentieel om er zonder verwondingen vanaf te kunnen komen. Het tweede risico is het krijgen van een boete. De boete voor het niet dragen van een helm op een e-chopper is €100,-. Dit bedrag geldt in 2023. Het derde risico als je geen helm draagt is dat je niet/deels verzekerd bent tijdens het rijden op een e-chopper.

Direct reserveren

Ben je overtuigd? Klik dan om de knop hieronder om direct te reserveren.

Direct reserveren

Ga terug naar het overzicht
USP Actieradius

Actieradius

Onze elektrisch aangedreven tweewielers hebben een topsnelheid van 25km/h en een actieradius van maximaal 45km.

USP Duurzaam

Duurzaam

Onze E-Choppers zijn 100% groen. De accu’s worden opgeladen door middel van de zonnepanelen op ons eigen terrein.

USP Rijbewijs

Rijbewijs

Om onze e-choppers te mogen rijden dien je minimaal 18 jaar oud te zijn en minimaal 1 jaar in bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

USP eten en drinken

Hapjes & Drankjes

Bij ons kun je warme en gekoelde dranken verkrijgen. Uiteraard kun je onderweg ook genieten op het terras van onze partners.

E-verhuur Woudenberg

06 – 22 04 00 10
info@e-verhuurwoudenberg.nl

Ons adres
Zeisterweg 53
3931 ME Woudenberg
Routebeschrijving

Openingstijden

* Telefonisch bereikbaar tot 20:00
** Reserveren op afwijkende tijdstippen voor groepen is in goed overleg mogelijk.

Maandag 09:00 – 21:00
Dinsdag 09:00 – 21:00
Woensdag 09:00 – 21:00
Donderdag 09:00 – 21:00
Vrijdag 09:00 – 21:00
Zaterdag 09:00 – 21:00
Zondag Gesloten

Gevestigd in Woudenberg

Hartje Nederland