E-verhuur Woudenberg

Ga voor avontuur: Dit is waarom jij Park Vliegbasis Soesterberg moet verkennen!

×
Ga terug naar het overzicht

Dit beleef je op Park Vliegbasis Soesterberg

Een unieke plek, gelegen in het hart van de prachtige Heuvelrug. Park Vliegbasis Soesterberg is een bestemming die je niet mag missen. Deze omgeving biedt een bijzondere ervaring voor jong en oud. Op de vliegbasis vind je één en al militaire geschiedenis. Rijd langs oude tanks, vliegtuigen en meer. Je hoeft het in deze omgeving niet alleen van de geschiedenis te hebben. Natuurliefhebbers genieten van de bossen en heide op de route. Ga eropuit met een leuke tour en beleef zelf! 

Ontdek de bijzondere geschiedenis

De overblijfselen van het Oude Vliegveld zijn goed zichtbaar. Bij het arriveren op Park Vliegbasis Soesterberg rijd jij namelijk met jouw e-Chopper of e-Fatbike een gedeelte over de oude landingsbaan. Een indrukwekkende baan van ruim drie kilometer. In de periode van 15 augustus tot en met 15 maart kun je zelfs over de lange landingsbaan rijden. In de andere maanden is deze gesloten in verband met het broedseizoen. Je kan dan alleen de landingsbaan oversteken volgens de route.

Park Vliegbasis Soesterberg is een voormalig militair terrein. Dit merk je aan alles op en rondom de route. Op het terrein vind je niet alleen de overblijfselen van het oude vliegveld, maar ook het vernieuwde Nationaal Militair Museum. Rondom het museum staan diverse vliegtuigen en tanks uit het verleden opgesteld. Er zijn daarnaast diverse informatieborden aanwezig. Neem rustig de tijd om deze te lezen. Op de borden wordt de geschiedenis van het terrein verder toegelicht.

Verderop op het terrein vind je de voormalige munitiebunkers verscholen tussen de bomen. De voormalige munitiebunkers zijn verscholen in de natuur. Van bovenaf gezien zie je ze bijna niet. Vanaf de grond zijn ze wel goed te bekijken. Met onze route zie je de bunkers met eigen ogen liggen. Duizenden kilo’s aan munitie lagen in de bunkers opgeslagen. Tegenwoordig zijn er in deze bunkers drie kunstwerken gemaakt. 

Prachtige natuur rondom het vliegveld

Of je een natuurliefhebber bent, of gewoon graag even rustig ontspant, Park Vliegbasis Soesterberg is de plek voor jou. Het gebied wordt beheerd door de Stichting Utrechts Landschap. Door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een waardevolle plek voor biodiversiteit en recreatie. In en rondom het park vind je gevarieerde landschappen, waaronder bossen, heidevelden en graslanden. Door Utrechts Landschap worden inspanningen geleverd om natuurlijke habitatten te beschermen en behouden. Dit merk je onder andere aan de delen die zijn afgesloten voor publiek tijdens het broedseizoen.  Door die inspanningen gaat behoud van de natuur en recreatie in het gebied hand in hand. 

Kom helemaal tot rust

Van een bijzondere plek als Park Vliegbasis Soesterberg kun je uitgebreid genieten. Hoe fijn is het om tussendoor even tot rust te komen. Rondom het oude vliegveld vind je hiervoor meerdere mogelijkheden.

Zelf wat lekkers meenemen om onderweg van te genieten? Op en rondom het vliegveld zijn ontzettend veel bijzondere plekjes te vinden. Op onze route kom je ze tegen. Strijk lekker neer op een bankje en geniet nog extra van de omgeving. Heerlijk ongedwongen en met een prachtig uitzicht. Ben je versnaperingen vergeten mee te nemen? Je koopt bij ons verschillende consumpties voor onderweg.

Het eerste all-electric restaurant van Nederland ervaren? Aan de landingsbaan vind je café restaurant Soesterdal. Ze zijn gevestigd in een stoer paviljoen met uitzicht op het vliegveld. Het restaurant ligt op onze route en is de ultieme plek om uitgebreid te genieten van een tussendoortje. Van lekker kopje koffie tot aan een complete lunch. En dat alles bereid met zoveel mogelijk verse, biologische producten uit de streek. Voor de kinderen is er een grote speeltuin aanwezig. Die vermaken zich dus, terwijl jij geniet van wat lekkers.

Boek één van onze elektrische tweewielers en ontdek Park Vliegbasis Soesterberg zelf!

Direct reserveren

Ga terug naar het overzicht
USP Actieradius

Actieradius

Onze elektrisch aangedreven tweewielers hebben een topsnelheid van 25km/h en een actieradius van maximaal 45km.

USP Duurzaam

Duurzaam

Onze E-Choppers zijn 100% groen. De accu’s worden opgeladen door middel van de zonnepanelen op ons eigen terrein.

USP Rijbewijs

Rijbewijs

Om onze e-choppers te mogen rijden dien je minimaal 18 jaar oud te zijn en minimaal 1 jaar in bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

USP eten en drinken

Hapjes & Drankjes

Bij ons kun je warme en gekoelde dranken verkrijgen. Uiteraard kun je onderweg ook genieten op het terras van onze partners.

E-verhuur Woudenberg

06 – 22 04 00 10
info@e-verhuurwoudenberg.nl

Ons adres
Zeisterweg 53
3931 ME Woudenberg
Routebeschrijving

Openingstijden

* Telefonisch bereikbaar tot 20:00
** Reserveren op afwijkende tijdstippen voor groepen is in goed overleg mogelijk.

Maandag 09:00 – 21:00
Dinsdag 09:00 – 21:00
Woensdag 09:00 – 21:00
Donderdag 09:00 – 21:00
Vrijdag 09:00 – 21:00
Zaterdag 09:00 – 21:00
Zondag Gesloten

Gevestigd in Woudenberg

Hartje Nederland