E-verhuur Woudenberg

Is een rijbewijs verplicht op een e-chopper?

×
Ga terug naar het overzicht

Brede banden

Je hebt vast weleens van vrienden of familie gehoord dat het ontzettend leuk is om op die elektrische scooters met brede banden te gaan rijden. Je kunt de natuur ontdekken op de Utrechtse Heuvelrug, of touren van terras naar terras. Een e-Chopper is het perfecte vervoersmiddel voor een gezellig dagje uit. Je hebt waarschijnlijk al een groep in gedachte met wie je dit vriendenuitje eens wilt gaan doen, maar je weet niet zeker of iedereen in het bezit is van een rijbewijs. Moet je voor een e-Chopper een rijbewijs hebben? Of kunnen mensen zonder rijbewijs ook gezellig mee? We vertellen je hier graag meer over.

Rijbewijs verplicht voor e-Chopper

Een rijbewijs is verplicht op een e-Chopper. Om deze stoere motorachtige scooters te huren moet je in het bezit zijn van het scooter-/bromfietsrijbewijs AM. Dat komt omdat de chopper als snorfiets staat geregistreerd. Een e-Chopper mag worden gehuurd vanaf 16 jaar. Voor personen tot 18 jaar moet er daarnaast ook altijd begeleiding aanwezig zijn. Je moet een rijbewijs hebben voor een e-Chopper. omdat voor e-Choppers dezelfde verkeersregels gelden als voor snorfietsers. Lees hier meer over de blauwe kentekenplaat.

Alternatief 1: Een E-Fatbike is een elektrische fiets

Een leuk alternatief is een e-Fatbike. Een e-Fatbike is een elektrische huurfiets met volledige ondersteuning. Het is leuk om deze elektrische fiets te huren om de Heuvelrug te ontdekken. De volledige ondersteuning houdt in dat de fatbike bijna al het werk doet. Het enige dat jij hoeft te doen is de trapper in beweging houden, zonder kracht te zetten.

De maximumsnelheid van een e-Fatbike is 25 kilometer per uur. Bij 25 km/u stopt de ondersteuning van de tweewieler. Qua uiterlijk lijkt de e-Fatbike heel erg op een e-Chopper. Dit maakt de e-Fatbike het beste alternatief voor een e-Chopper. Er is geen minimum leeftijd voor een e-Fatbike. Wij verhuren de e-Fatbikes voor personen van 1,50 meter, omdat de elektrische fietsen vrij hoog zijn.

Alternatief 2: e-Step

Een e-step als alternatief voor een e-Chopper kan ook. De elektrische Fatmax steps zijn volledig elektrisch en erg leuk om te besturen. De steps met brede banden zijn geschikt om door bosrijke omgevingen te touren. De elektrische steps zijn een goed alternatief voor de e-Chopper, omdat ze ongeveer even snel gaan. Deze elektrische steps zijn toegestaan op de Nederlandse wegen. Om de elektrische steps te besturen moet je minimaal 16 jaar oud zijn.

Alternatief 3: Duo e-Chopper

Een duo e-Chopper is een alternatief als jullie alleen e-Choppers willen huren. Als een persoon geen rijbewijs heeft, maar toch graag mee wilt gaan, kan diegene achterop een duo e-Chopper plaats nemen. Een duo e-Chopper is geschikt voor twee personen met een gezamenlijk gewicht van maximaal 180 kilogram. De minimale leeftijd voor een passagier op de duo e-Chopper is 5 jaar.

e-Choppers huren zonder rijbewijs

e-Choppers kunnen goed gecombineerd worden met e-Fatbikes. De snelheid van e-Choppers en e-Fatbikes zijn ongeveer gelijk. Het is dus mogelijk om e-Choppers te huren met mensen zonder rijbewijs. Deze mensen nemen dan een fatbike en beleven even veel plezier als mensen op een e-Chopper. Als deze mensen liever niet fietsen kunnen ze kiezen voor een e-Kickbike. Achterop een duo e-Chopper plaats nemen is ook een optie. De mensen zonder rijbewijs beleven dan het e-Chopper gevoel, maar besturen zelf geen voertuig.

Ga terug naar het overzicht
USP Actieradius

Actieradius

Onze elektrisch aangedreven tweewielers hebben een topsnelheid van 25km/h en een actieradius van maximaal 45km.

USP Duurzaam

Duurzaam

Onze E-Choppers zijn 100% groen. De accu’s worden opgeladen door middel van de zonnepanelen op ons eigen terrein.

USP Rijbewijs

Rijbewijs

Om onze e-choppers te mogen rijden dien je minimaal 18 jaar oud te zijn en minimaal 1 jaar in bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

USP eten en drinken

Hapjes & Drankjes

Bij ons kun je warme en gekoelde dranken verkrijgen. Uiteraard kun je onderweg ook genieten op het terras van onze partners.

E-verhuur Woudenberg

06 – 22 04 00 10
info@e-verhuurwoudenberg.nl

Ons adres
Zeisterweg 53
3931 ME Woudenberg
Routebeschrijving

Openingstijden

* Telefonisch bereikbaar tot 20:00
** Reserveren op afwijkende tijdstippen voor groepen is in goed overleg mogelijk.

Maandag 09:00 – 21:00
Dinsdag 09:00 – 21:00
Woensdag 09:00 – 21:00
Donderdag 09:00 – 21:00
Vrijdag 09:00 – 21:00
Zaterdag 09:00 – 21:00
Zondag Gesloten

Gevestigd in Woudenberg

Hartje Nederland